اقامت فرانسه

اقامت فرانسه



اقامت فرانسه به وضعیت اقامت مردم در کشورفرانسه اشاره دارد که ممکن است از کلیه حقوق شهروندی برخوردار باشند، قبل از توضیح بیشتر در حصوص اقامت فرانسه جادارد ابتدا به توضیح بیشتر در خصوص معنای کلمه اقامت و بررسی انواع اقامت بپردازیم تا چنانچه تمایل به اخذ اقامت فرانسه دارید با دیدی باز نوع اقامت خود را انتخاب کنید.
در این مقاله می خواهیم درمورد اقامت فرانسه، انواع اقامت فرانسه،روش اخذ اقامت فرانسه صحبت کنیم ، پس با ما همراه باشید

اقامت فرانسه برای چه کسانی است

صنعت توریست ، مهاجرت و اخذ اقامت اروپا به دلیل جذابیت هایی (مانند محیطی،اجتماعی، اقتصادی، سیاست و...) که دارند، امروزه از رونق بالایی برخوردار است و سالانه افراد زیادی به جهت تفریح، مسافرت، تحصیل، مسائل پزشکی، مسائل اجتماعی،سیاسی و... به اروپا سفرمی کنند و گاها رابطه ای سیاسی و معنوی بین اشخاص و خاک کشورهای اروپایی برقرار می شود که این رابطه ،افراد را به فکر اقامت در آن شهر یا کشور فرو می برد.
بطور کلی جهت اقامت فرانسه، ابتدا باید ویزای ورود به این کشور را داشته باشید و با توجه به دسته بندی های اقامت فرانسه (اقامت تحصیلی، کاری، سرمایه گذاری، ازدواج و...) نسبت به اقامت فرانسه اقدام کنید.
به طور خلاصه ،اقامت فرانسه و یا اقامت هر کشوری به دو اصل "خاک" و "خون " مرتبط می شود به این معنی که ارتباط تابعیت بر اساس خاک، به تولد شخص در مرزهای سرزمین تولدش تعلق دارد که پس از تولد به وی اعطا می شود و تابعیت بر اساس خون به انتقال تابعیت از طریق پدر ومادر( در ایران فقط از طریق پدر) مرتبط می شود و هر دولتی تنها یکی از این دو اصل را به عنوان اصل اعطای تابعیت به فرد درنظر می گیرد و مورد دوم به عنوان فرع پذیرفته می شود.
افراد مقیم در هر کشوی باید به خاک کشور خود متعهد باشند و غیرت و عرق ملی داشته باشند. در حقیقت تابعیت فرد ،بیانگر رابطه حقیقی و حقوقی او با دولت است که وضعیت سیاسی و اجتماعی فرد را در آن کشور مشخص می کند.نکته مهم در اقامت فرانسه یا هر کشور دیگر جهان این است که بدانید که اقامت یک شخص حالات گوناگونی دارد ، به عنوان مثال ممکن است شخص هم زمان هم مقیم کشوری باشد و هم تابعیت آن کشور را داشته باشد، ممکن است شخص به طور دائم یا موقت در کشوری اقامت داشته باشد که در چنین حالاتی شرایط ، قوانین و ضوابط قانونی کشورها مطرح می شود .
رابطه اقامت و تابعیت
هر کشوری برای اداره امور داخلی و روابط بین المللی و... در جهت ارتقاء و پیشرفت اقتصاد ،فرهنگ.ثروت ملی و عواملی از این دست ، برای افراد جامعه خود  امکانات رفاهی و تسهیلاتی در نظر می گیرد که حق برخورداری از این تسهیلات و امتیازات برای یک تبعه به مراتب بیشتر از یک مقیم است . بطور معمول زمانی که شما تابعیت کشوری را داشته باشید به طبع اقامت آن کشور هم دارید (شما تابع و مقیم ایران هستید) اما عکس این گفته صادق نیست و نمی توان گفت کسی که مقیم کشوری است حتما تابع آن کشور است، به عنوان مثال شما در ایران به دنیا آمده اید و تابع قوانین و ضوابط حکومت و دولت ایران هستید اما در فرانسه جهت کار و زندگی اقامت دارید.


 

انواع اقامت فرانسه و روش اخذ اقامت دائم

همانطور که متوجه شدید افرادی که قصد اقامت در کشوری به جز کشور خود را دارند باید دلیل محکم و قانع کننده ای برای دولت کشور مقصد داشته باشند ازدلایل اقامت فرانسه می توان به موارد زیر اشاره کرد

1-    اقامت فرانسه و تمکن مالی

یکی از پرطرفدارترین و راحت ترین راه های اخذ اقامت فرانسه ، اثبات تمکن مالی است که در این روش نیازی به سرمایه گذاری و یا انتقال وجه به فرانسه نیست و در مدت زمان کمتر از سه ماه می توانید برای تمام اعضاء خانواده خود ویزای اقامت یک ساله دریافت کنید و شما نیازی به ارائه مدرک تحصیلی و یا حضور دائم و زبان نخواهید داشت.
مهمتر این که در این نوع اقامت امکان ریجکت یا مرجوع کردن به صفر می رسد و خدمات ویژه به شما تعلق می گیرد.

2-    اقامت فرانسه و سرمایه گذاری و ثبت شرکت

چنانچه شما فردی کار آفرین هستید و توانایی تاسیس شرکت یا موسسه ای را برای افراد بیکار فرانسه را دارید ، شانس زیادی برای اقامت فرانسه دارید ، چرا که به راحتی میتوانید دولت فرانسه را مجاب کنید که جهت بالابردن سطح اقتصادی آن کشور تمایل به همکاری با آنها را دارید و از طرفی با نشان دادن قابلیت های خود و طی کردن مراحل قانونی و عقد قرارداد های مربوط به ثبت شرکت در فرانسه در مدت اقامت یکساله ،می توانید مدت اقامت خود را به 5 یا 10 سال افزایش دهید و کم کم به اقامت دائم فکر کنید.

3-    اقامت فرانسه و ازدواج

چنانچه همسر شما فرانسوی است و میخواهید در این کشور اقامت داشته باشید باید خیال دولت فرنسه را از بابت واقعی بودن ازدواج و وضعیت مالی خود  راحت کنید ، دلیل ازدواج  بهترین و مطمئن ترین و سریع ترین راه برا ی گرفتن اقامت فرانسه است و طی شش ماه الی یک سال به شما اقامت خواهند داد و بعد از گذشت مدتی کوتاه می توانید نسبت به اخذ اقامت دائم اقدام کنید.

دیدنی های پاریس


4-    اقامت فرانسه و تولد

همانطور که قبلا  توضیح داده شد، اگر فردی در کشوری متولد شود تابعیت او مشمول قانون خون می شود ، این قانون می گوید اگر پدرو مادر فرد متولد تبعه کشور دیگری باشند ،  تنها در شرایط خاص میتوانند اقامت فرانسه را دریافت کنند از جمله این شرایط ، این است که
•    والدین نوزاد تابع کشورهایی باشند که پیش از استقلال تحت حمایت فرانسه بوده‌اند.
•    نوزاد قبل از 1 ژانویه 1994 در فرانسه متولد شده باشد واگر نوزاد بعد از 1 ژانویه 1994 در فرانسه متولد شده باشد در سن 18 سالگی می‌تواند برای اقامت فرانسه اقدام کند.
•    فرد از سن 11 سالگی به مدت 5 سال به طور مستمر در فرانسه زندگی کرده باشد می تواند در سن 18 سالگی برای اخذ اقامت فرانسه درخواست دهد.

اگر پدر و مادر فرانسوی در کشور دیگری فرزندی را به دنیا آورند ، فرزند آنها می تواند از قانون تابعیت مضاعف استفاده کند و محل تولدش را به عنوان محل اقامت  و تابعیت انتخاب کند.

5-    اقامت فرانسه و تحصیل

  از آرزوهای رویایی بسیاری از افراد تحصیل در دانشگاه ها مطرح فرانسه  و مهاجرت تحصیلی به کشور فرانسه است ، اما باید توجه داشته باشید که هرچند تحصیل در این کشور تقریبا رایگان است ولی اکثر دروس به زبان فرانسه تدریس می شوند و با توجه به مقطع تحصیلی بابت بیمه تحصیلی هزینه ای از شما دریافت می شود ، همچنین مدت اقامت فرانسه به دلیل تحصیل و کار  بین چهار الی پنج سال است و بعد از آن یک سال جهت یافتن شغل مرتبط با رشته تحصیلی به شما فرصت داده خواهد شد ،پس از این که شما شغل مورد نظر را یافتید با ارائه نامه کارفرمای خود میتوانید نسبت به تمدید و یا دریافت اقامت دائم اقدام نمایید.




تحصیل در فرانسه
 

شرایط اخذ اقامت دائم و تابعیت فرانسه

با توجه به مطالب ارائه شده در این مقاله، چنانچه میخواهید برای مدت طولانی و دائم در فرانسه اقامت داشته باشید و واجد شرایط اخذ اقامت فرانسه و یا تابعیت فرانسه شوید حد اقل پنج سال به یکی از روش های فوق الذکر باید در این کشور زندگی کنید و پس از این مدت نسبت به اخذ کارت اقامت دائم فرانسه از طریق کنسولگری اقدام کنید، البته در برخی موارد مانند شرایط ازدواج این مدت قابل کاهش است.
تصمیم شما در انتخاب تابعیت و یا اقامت دائم فرانسه با توجه به قوانین وضع شده ، این امکان را به شما می دهد که به صورت بلند مدت بتوانید در این کشور زندگی کنید. و همانند سایر شهروندان فرانسوی در امور قضایی و سیاسی صاحب مقام و شغل شوید
باید دقت کنید که در مدت اقامت 5 ساله ،اگر فردی به مدت دوسال متوالی فرانسه را ترک کند ، قوانین اقامت این کشور مشمول حال او نخواهد شد
پس از اخذ اقامت فرانسه، این کشور شما را به عنوان یک شهروند اتحادیه اروپا نگاه می کند و طبق قوانین مدنی ، با شما رفتار می کند ، لذا شما حق خواهید داشت که در سراسر اتحادیه اروپا آزادانه حرکت کنید و در مسائل سیاسی شرکت کنید و در صورت تمایل به مشاغل سیاسی و حقوقی ، نسبت به انتخاب شغل اقدام کنید.
 

مدارک لازم برای اخذ اقامت فرانسه

گفتیم حد اقل پنج سال به یکی از روش های فوق الذکر باید در این کشور زندگی کنید و پس از این مدت نسبت به اخذ کارت اقامت دائم کشور فرانسه از طریق کنسولگری اقدام کنید اما این را هم باید بگوییم که جهت اخذ کارت اقامت حتما به مدارک زیر احتیاج خواهید داشت

1-    دو نسخه از فرم درخواست تابعیت فرانسه با  تاریخ و امضاء
2-     نسخه هایی از ID از هر دو متقاضی و همسر؛
3-    ترجمه تمام صفحات شناسنامه
4-    گواهی ازدواج به دست آمده در سه ماه گذشته؛
5-    پر کردن گواهی L ‘honneur را DES 2 époux ، توسط زن و شوهر در سفارت یا کنسولگری
6-    مدارک و شواهد از رابطه و یا زندگی زناشویی مانند گواهی تولد فرزندان ، مسکن، حساب بانکی مشترک، سند ملکیت.
7-    اثبات این که متقاضی، دانش کافی از زبان فرانسه، مانند دیپلم زبان فرانسه یا گواهی زبان فرانسه دارد.
8-    شواهدی که نشان می دهد شما سابقه کیفری نداشته اید، به عنوان مثال، یک گواهی سابقه کیفری از کشور محل اقامت خود در ۱۰ سال گذشته؛
9-    نشان دادن گواهی اشتغال و یا نامه اینکه فرد به میزان کافی برای زندگی در فرانسه تمکن مالی دارد.
ممکن است علاوه بر این مدارک ، مدارک دیگری هم از شما درخواست شود ، پس قبل از اقدام حتما با مشاوران خبره و وکلای امین خود مشورت کنید و آمادگی تماس از دفتر پلیس امنیت، اداره مهاجرت ، شهرداری و کلیه بخش های دولتی فرانسه جهت مصاحبه را داشته باشید چون مدارک شما در تمامی بخش های دولتی فرانسه ارزیابی می شود و پس از تایید شما تبدیل به شهروند فرانسوی می شوید و تابعیت فرانسوی به همراه کارت فرانسه، کد ملی و گذزنامه فرانسوی، طی مراسم خاص به شما تقدیم می شود


اخذ ویزای شینگن
درباره کشور فرانسه
شهرهای مهم فرانسه
 اخذ اقامت اروپا